2011. március 10., csütörtök

garnélarák koktél

"egy könnyű tavaszi csemege a Brit szigetekről..."
 
Az angol partokon kialakult étkezési kultúrából fakad, hogy napjainkra már az egész szigeten rengeteg tengeri "herkentyűt" fogyasztanak. S ezek közül a legnépszerűbb a kék kagyló mellett a garnélarák, mely alap alkotója a talán legközkedveltebb előételnek "Prown Coctail"-nak.
Ez az étel az 1970-es években készült először Angliában, s a garnélarák és a jégsaláta mellett a Marie Rose szósz a meghatározó ízformálója.
Na de nem is húzom tovább a bevezetőt s a mai napon ez a különlegesség kerül a terítékre.

"íme a receptem..."

GARNÉLARÁK KOKTÉL
 
 hozzávalók:

1db jégsaláta
40dkg garnéla rák

Marie Rose szósz: 

2dl majonéz
1dl ketchup
1 teáskanál Worcestershire szósz
1/2 teáskanál Tabasco szósz
1cl brandy
1 teáskanál citromlé

cayenne bors
elkészítés:

Első lépésben a szószt állítsuk össze úgy, hogy az alkotókat a megadott sorrendben összekeverjük. Ezt hűtőben pihentessük addig míg a jégsalátát finom  metéltre vágjuk, s a garnélarákot páncéljától megszabadítjuk.
Ha ezzel megvagyunk üvegpohárba rétegezve vagy keverve töltsük s a szósszal nyakonöntve táljuk egy fél citromkarika kíséretében.

 Bon appétit!

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű tálalás! Szívesen megkóstolnám!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép, kipróbálom. Egy kérdés: "Nyers garnéla kell bele?!" Merthogy én előfőzném.

    VálaszTörlés