2010. március 10., szerda

coleslaw

"a sültek nagy barátja..."

Az Angliában nagyon kedvelt coleslaw a holland eredetű "koolsla" szóból származik és jelentése káposztasaláta. A 18. század második feléből származó majonézalapú salátát nagy szertettel fogyasztják "barbecue" sütögetések alkalmával. Valójában nincs egy meghatározó recept, ugyanis rengeteg elkészítési módban olvasható, jobbnál jobb variációkban. Viszont van valami, ami mindegyikben közös, mégpedig négy alapanyag. A fejes káposzta, a sárgarépa, a hagyma és a majonéz mindegyikben fontos szereplőként van jelen.
Kiváló kísérője sülteknek, szendvicseknek vagy akaár csak egy szimpla pirítósnak is. Napokig is eláll a hűtő fenekén, s így bármikor fogyasztható. 
Ma őt fogom bemutatni és azt, hogy  hogyan is készítem én!

"íme a receptem..."

COLESLAW


hozzávalók:

1db fejes káposzta 
3db vöröshagyma
3db sárgarépa
2db alma
citromlé

200g majonéz 
2 evőkanál dijon mustár
fekete bors
elkészítés:

Először kezdjük a zöldségekkel. A fejes káposztát és a vöröshagymát gyaluljuk le. Ha ezzel megvagyunk, reszeljük le durva reszelőn a sárgarépát is és úgyszintén a hámozott almát is. Locsoljuk meg citromlével egyből, hogy az alma véletlenül se barnuljon meg.
Következő lépésben, keverjük ki a házi készítésű majonézt egy kis dijon mustárral, egy csipet sóval és feketeborssal.
Öntsük nyakon vele az almás zöldség mixet, és óvatosan, hogy ne nagyon törjük össze az alapanyagokat egyneműsítsük.
 Már csak egy omlós sült kell és már fogyasztható is!

Bon appétit! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése