2010. március 1., hétfő

bircher müzli

"egy kis svájci finomság reggelire..."
  
Ma reggelire valami olyat fogok készíteni, ami nemcsak nagyon finom, de egyben nagyon egészséges is. Vitaminokban szénihrátban  és fehérjékben gazdag egyaránt, így mondhatni, hogy "kiadós reggeli".
A svájci Maximilian Bircher-Benner-ről, belgyógyász szakorvosról kapta a nevét az 1900-as évek körül, aki a korházban fekvő betegeinek készítette a mi hamarabbi felépülés gyanánt. Úgymond a tápláló reggeli része volt a terápiának. A nagy eredménynek köszönhetően az 1960-as évekre már az egész világon ismerté vált.
 Na de nem húzom tovább!

"íme a receptem..."
 
 BIRCHER MÜZLI
 hozzávalók:

200g alpen müzli
10g mazsola
10g aszalt sárgabarack 
10g mogyoró
10g mandula
150g natúr joghurt
100ml tejszín
50ml almalé
2db alma lé
citrom lé
méz 
fahéj
elkészítés:

Egy keverőtálban alaposan keverjük össze a müzlit az aszalt gyümölcsöket és az olajos magvakat. - mazsola, durva aszalt sárgabarack, durva mogyoró, durva mandula - Öntsük nyakon a natúr joghurttal meg a tejszínnel és lazítsuk alma lével. Az almákból távolítsuk el a magház részt és félfőre vágva adjuk a mixhez. egyből adjunk hozzá egy pár csepp citromlevet, hogy az almánk ne barnuljon meg. Állítsuk be az édességét egy kis mézzel attól függően, hogy ki mennyire édesszájú. Őrölt fahéjjal formáljuk az ízeket kedvünkre.
Müzlis tálba tálalva már fogyasztható is!
 
  

Bon appétit!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése