2010. március 18., csütörtök

klub szendvics

"egy kis harapnivaló New York-ból..."
  
A tradicionális "Club Sandwich"  öt alapanyagból épül fel. A grillezett csirkemell, a bacon, a jégsaláta, a paradicsom és a majonéz, nagy összhangban vannak egymással.
"The Saratoga Club House"  ahol nagy fogadások történtek, a 19 század végén népszerű klubnak számított New York-ban. Itt szervírozták először, s ekkor került porondra és azóta már az egész világon ismerik és készítik nagy szeretettel. Főleg a clubok, pubok, bárok, kávéházak, étlapján szerepel, ugyanis ízletes harapnivaló burgonyaszirom társaságában, amikor egy kellemes beszélgetés folytatunk a másikkal.
Ma úgy gondoltam, hogy őt fogom elkészíteni.
Lássunk is hozzá!

"íme a receptem..."

KLUB SZENDVICS
 hozzávalók:

2  evőkanál olívaolaj 
20 dkg csirkemell
fekete bors 
6 szelet bacon
3 szelet forma fehér kenyér 
2db tojás 
1/2 jégsaláta  
2 db paradicsom
majonéz
elkészítés:

A csirke mellet szeljük fel 5dkg-os szeletekre. Forró vaslapon, melyre olívaolajat locsoltunk süssük le őket egy kis só és durva fekete bors társaságában. - ügyeljünk arra, hogy a hús kívül szép aranysárgára süljön, belül pedig szaftos maradjon - A vaslapon ugrasszuk össze a bacont, úgy hogy enyhén ropogósra süljön. Míg a csirkemell és a bacon hűl, pirítsuk meg a kenyérszeleteket.
Most rétegezzük úgy az alkotókat. Egy szelet pirított kenyeret kenjünk meg házi készítésű majonézzel, majd fektessük rá két szelet grill csirkemellet, 3 szelet sült bacont, a metéltre vágott jégsaláta leveleket és a karikára vágott paradicsom szeleteket s végül a tükörtojást. Ezt ismételjük meg a következő szelettel is. Helyezzük egymásra őket, és a harmadik szeletet melyet megkentünk majonézzel, arccal lefelé fordítsuk a rétegekre.
 Vágjuk félbe úgy, hogy két háromszög formát kapjunk, s burgonyaszirommal, egy finom sör kíséretében már fogyasztható is.


Bon appétit!

1 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés