2010. május 21., péntek

avokádókrém

"avagy mexikói guacamole..."

 A babérfélék családjába tartozó örökzöld spanyol nevén Persea gratissima szinte egész közép amerikai országban megtalálható. Már i. e. 5000 évvel fogyasztották. A 18. század vége óta a trópusi, szubtrópusi és mediterrán vidékeken világszerte termesztik.
Nagyon tápláló, sok proteint és olajat tartalmazó terméshúst nyersen fogyasztják. A benne lévő többszörösen telítetlen zsírsavak rendkívül jó hatással vannak a szívre, az erekre és csökkentik a koleszterinszintet.
A nachos kísérőjeként készítem ma el ezt a könnyű de egyben tápláló krémet.

"íme a receptem..."

AVOKÁDÓKRÉM

 hozzávalók: 

3 db avokádó
3 gerezd foghagyma
1 db lime
1 evőkanál mustár
fehér bors
kakukkfű
2 evőkanál tejföl
100 g krémsajt
 elkészítés:

A héjától és magjától eltávolított avokádó húst helyezzük egy robotmixerbe.
A kővetkező lépésben az ízeket kell kialakítanunk. A fokhagyma, a reszelt lime héj, a mustár, a só, a fehér bors és a kakukkfű lesz a segítségünkre. Ahhoz, hogy még krémesebbé varázsolhassuk használjunk tejfölt és krémsajtot.
Turmixoljuk össze alaposan az egészet, s már fogyaszthatjuk is.
Nachos-sal vagy pirítóssal egyaránt ízletes lehet mikor valami könnyűre és egyben ízletesre vágyik az ember.

Bon appétit! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése