2010. június 15., kedd

jamaikai ananász puncs

"a Karib térségből..."

A hűsítő ital legfőbb alapanyaga az ananász, amely a trópusi éghajlatú területeken honos. A 19. században mutatkozott meg hazánkban az Esterházy család kastélyának üvegházában.
Táplálkozás értéktanilag az ananász legértékesebb anyaga a bromélia nevű enzim, mely a fehérje emésztésében nyújt segítséget, valamint szerepet játszik a zsír elégetésében is. Csökkenti a vér savtartalmát, így segíti a szervezet savbázis egyensúlyának megőrzését, helyreállítását és azonkívül számottevő vitaminforrásként tarthatjuk számon.
Az ananászom kívül az italt a Karib szigetekről származó fehér rummal és kókusszal gazdagítom. Remek szomjoltó és hűsítő lehet egyben egy forró nyári estén.
Ma őt készítem, hogy lehűljenek a kedélyek!

"íme a receptem..."

JAMAIKAI ANANÁSZ PUNCS
hozzávalók:

6dl ananász juice
6dl tej
2dl kondenzált tej
2dl kókusztej
1dl rum

őrölt szerecsendió
őrölt fahéj 
szegfűszeg
vaníliarúd
  
reszelt pirított kókuszreszelék
elkészítés:

Egy  puncsostálban keverjük össze az ananászlevet, a tejet, kondenzált tejet kókuszt és a rumot. Következőként a fűszerek segítségével kialakítjuk az ízvilágot. - mindenki a saját szája íze szerint formálja őket, én ezekkel a fűszerekkel teszem - Őrölt szerecsendió, őrölt fahéj, szegfűszeg, a vaníliarúdból nyert vanília.
 Hagyjuk egy fél órára, hogy a hűtőben összeérjenek az ízek, majd az idő lejártával távolítsuk el a szegfűszeget az italból.
Gazdagítsuk pirított kókuszreszelékkel és hűtsük jégkockákkal.
Hűtött pohárba öntve ananászdíszítéssel tálaljuk.
   

Bon appétit! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése