2010. június 24., csütörtök

nyári gyümölcspuding

"egyenesen Angliából..."

A Brit szigetekről származó desszert már a 19. század végétől kezdve nagy sikert aratott mint befejező fogás az asztalon. Bár azt sajnos nem tudni, hogy pontosan hol készítették először, de azt tudjuk, hogy a két legfőbb alkotója a kenyér és az erdei gyümölcsök.
A nyári szezonban nagy népszerűségnek örvendő angol nevén "Summer Pudding" nemcsak, hogy könnyen elkészíthető de napokig is elül a hűtőben. Így amikor csak valami "nasira"  vágyunk, remek megoldás lehet egy kis tejszínhabbal az oldalán.
Ő lesz ma a rivalda fényben!

"íme a receptem..."

NYÁRI GYÜMÖLCSPUDING

hozzávalók:

500g erdei gyümölcs mix  
200g porcukor
1db fahéj rúd
5db szegfűszeg
1db vanília rúd

14 szelet formakenyér

málna 

tejszín
kristálycukor
vanília rúd
hozzávalók:

Előző este egy nagy tálba ízesítsük be az erdei gyümölcsöket a porcukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a vaníliával. Ezt hagyjuk állni egész este a hűtőnk alján.
A következő napon távolítsuk el a fahéj rudat, a szegfűszeget és a vanília rudat, majd szűrjük le az egészet és csepegtessük le alaposan. Az ízesített gyümölcsök levébe mártogassuk bele a nagy pogácsaszaggatóval vágott forma kenyér karikákat.
A pogácsaszaggató segítségével rétegezzünk, mégpedig úgy, hogy az gyümölcs lében áztatott kenyér , majd a lecsepegtetett erdei gyümölcs mix, s a végére az áztatott kenyér fedőként.
Ezt óvatosan préseljük össze majd húzzuk le róla a pogácsaszaggatót.
A látvány kedvéért tegyünk rá málna koronát és  hűtőbe téve hagyjuk állni őket.
 Addig készítsünk tejszínhabot kristálycukor és vanília ízeivel kísérőként.
S amikor kedvünk támad fogyasszunk el egyet!

Bon appétit! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése