2010. augusztus 12., csütörtök

prosciutto sárgadinnyével

"egy nyári előétel az Olaszoktól..."

A sárgadinnye szezon mikor hegy magasságig tornyosulnak a helyi piacokon az édesebbnél édesebb dinnyék, érdemes  kipróbálnunk ezt az ínyencséget.
A két alapanyag amit a sárgadinnye és a pármai sonka képvisel vagy olasz nevén "prosciutto" ízletes kezdőfogás lehet egy kellemes nyári vacsora alkalmával a teraszon.
Az olasz ínyencek nagy kedvence a pármai sonka enyhén sós ízét a sárgadinnye édeskés ízével komponálják.
 A Római köztársaság idejéből származó sonka, melyet 12 hónapos pácolás után a sárgadinnyénk köré tekerünk, vendégváróként fogom elkészíteni.  

"íme a receptem..."

PROSCIUTTO SÁRGADINNYÉVEL  

elkészítés: 

A helyi piacon beszerzett sárgadinnyének távolítsuk el a héját és vágjuk cikkekre. A lap vékonyra szeletelt pármai sonkával öleljük körül a sárgadinnye cikkeket. A kellemes kontrasztú finomságot gusztusosan tálaljuk és már jöhetnek is a vendégek. 
   
 

Bon appétit!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése