2010. augusztus 3., kedd

tzaziki

"egy mártás az ókori Görögországból..." 

A tzaziki az egyik legjellegzetesebb görög "mártogatós". Mondhatjuk, hogy elmaradhatatlan kísérőjeként szerepel a sült húsok oldalán a nyári barbecue-on. Elkészítése nem igényel nagy sürgés forgást, de ennek ellenére főszereplő lehet az esti sütögetés alatt.
A más nevén görög uborkasalátaként is emlegetett csemege nagyon ízletes s e mellett könnyű és így nem terheli a gyomrot.
Bátran ajánlom egy nyári vacsora alkalmával akár, amikor csak valami könnyűt fogyasztana az ember.

  "íme a receptem..."

 TZAZIKI

hozzávalók:

600g joghurt
200g tejföl
8 db kígyóuborka
4 gerezd fokhagyma 
kapor
 
 
elkészítés:


Első lépésben hámozzuk meg majd távolítsuk el a magházat a félbevágott kígyóuborkákból. Ezután reszeljük le őket majd sózzuk meg, hogy minél több levet veszítsen a zöldség.
Amíg állni hagyjuk a sóban, egy tálban keverjük össze a natúr joghurtot a tejföllel. Reszelt fokhagymával és finomra vágott kaporral formáljuk az ízeket.
Már csak egy lépés maradt hátra, mégpedig az, hogy a jól kicsavart reszelt uborkát keverjük bele az ízesített joghurt és tejföl mix-be.
Már csak a sült hús hiányzik és már fogyaszthatjuk is!

Bon appétit! 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése