2010. április 28., szerda

tatár beefsteak

"az előételek császára..."

Ezt az ételt nagy szeretettel fogyasztják első fogásként szerte a világon. Az érlelt bélszínből készülő előétel különböző hozzávalók segítségével formálhatjuk a mi ízvilágunk kedve szerint. A  langyos pirítós és a lágy vaj kíséretében remek főszereplő lehet egy baráti beszélgetés közepette. S ha nagyon fokozni az élvezeteket egy kellemes vörösbor társaságával fogyasztjuk.
A hazánkban is nagy népszerűségnek örvend, így a legtöbb éterem étlapján ott szerepel az előételek között.
Ma őt mutatom be, s ahogyan én készítem.

"íme a receptem..."

TATÁR BEEFSTEAK
 hozzávalók:

bélszínfej és bélszínfarok 
vöröshagyma
fokhagyma
kapribogyó
olajos szardella 
őrölt fekete bors
fűszerpaprika 
mustár
ketchup
Worcestershire szósz
tojássárgája
elkészítés:

Az előző nap mustárral bedörzsölt és olajban érlelt bélszínfejet és -farkat fogom felhasználni az étel elkészítéséhez. - a pácolás nagyon fontos a húsrostok kellő lazaságához -
"pontos arányokat nem írok a hozzávalók mennyiségében, mert mindenki a saját íze szerint alakíthatja az ízek harmóniáját"
Először a régi hagyományos módszer használva egy Chef kés segítségével szeljük, majd pépesítsük a húst.
A kezünk segítségével keverjük bele a különböző hozzávalókat, ami az én számíze szerint a következők: finomra vágott vöröshagyma, reszelt fokhagyma, durvára vágott kapribogyó és durvára vágott olajos szardella.
Az ízek formálásában sót, őrölt fekete borsot, mustárt, ketchupot, Worcestershire szószt használok.
Húspogácsát formálok belőle, aminek a tetejére tojássárgáját helyezek. 
Lila hagymával, koktélparadicsommal, vajjal és langyos pirítóssal tálalom.


Bon appétit! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése