2010. július 28., szerda

limoncello krém

"egyenesen Dél - Olaszországból..."
  
Maga a Limonchello a "csizma" aljáról származó citrom likőr, olasz nevén "Crema di Limoncello". Általában desszert italként ajánlják az éttermekben az utolsó fogás mellé. A híres citrom likőr készítő vidékek a nápolyi öbölben fekvő települések, valamint Szicília, Szardínia és a Capri szigetek.
Sorrento-i citromból készítik alkohol, víz és cukor hozzáadásával. Más gyümölcsökből is készülnek hasonló likőrök, mégpedig mandarin, málna, őszibarack.
Tejszínnel komponálva kiválló deszsertet készíthetünk belőle. 
  A nyár leforgása alatt mikor valami kellemes és fanyarkás finomságra vágyunk pohárkrémként ő lehet a legjobb megoldás.
Ma ő lesz a rivaldafényben! 
  
"íme a receptem..."
  
 LIMONCELLO KRÉM

hozzávalók:

2l föző tejszín 
25g mascarpone
400g kristálycukor 
2dl limoncello likőr
1db citrom 
1db lime 
rozmaring
elkészítés: 
  
 Egy nagyobb gyors forralóban lassú tűzön forráspontig hevítsük a tejszínt, majd keverjük bele a mascarpone krémet és a kristálycukrot.
A tűzhelyről levéve miközben kezd vissza hűlni adjuk hozzá a limoncello likőrt, majd reszelt citrom és lime héjjal no meg finomra vágott rozmaringgal bolondítsuk meg.
Barnacukorral kuztázott pezsgős pohárba öntve a hűtőben pihentessük míg teljesen lehűl és elnyeri végső állagát.
 Már csak egy kanál a kézbe és már fogyaszthatjuk is.
  
Bon appétit!

2 megjegyzés:

  1. Biztos, hogy 2 liter tejszínhez 25 gramm mascarpone kell?

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Igen, mert ez egy fajta pohárkrém, itt a mascarpone csak gazdagítja a desszert minőségét.
    A tejszínnek kell a főszereplőnek maradnia

    Persze az arányt változtathatod...
    Próbálgasd!!!

    Sok sikert és jó étvágyat hozzá!

    VálaszTörlés