2010. július 4., vasárnap

csirke cézársaláta

"egy ízletes saláta Mexico-ból..."
  
A szesztilalom idejében az 1920-as években, Tijuana városban látott napvilágot és azóta is nagy népszerűség veszi körül ezt könnyű salátát. A Függetlenség napján Caesar Cardini rögtönzéséből készült előétel eddigi pályafutásom során már rengeteg variációban láttam, de ma az én verziómban tálalom az olvasóim elé.
Elkészítése nagyon egyszerű és gyors, ezért is tartozik a kedvenceim közé. A nyári nagy melegben mikor valami könnyűre vágyik az ember, ő lehet a legjobb megoldás.

"íme a receptem..."

CSIRKE CÉZÁRSALÁTA 
  
hozzávalók:
  
4 tojássárga
8 dl szőlőmagolaj
4 dl olívaolaj
8 gerezd fokhagyma
12 evőkanál joghurt

1db citrom leve, héja
12db szardella
csapott evőkanálnyi mustár

Worcestershire szósz 

parmezán 

2kg csirkemell filé
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj 

durva feketebors

1db baguatte
2db fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj

3 fej római saláta

parmezán 

elkészítés:

A hozzávalókat az olívaolaj, a joghurt, a citrom leve és héja, a só és a parmezán sajt kivételével egy keverőtálba tesszük, majd egy botmixerrel segítségével sűrűre keverjük. Mikor már egy besűrűsödött öntetet kapunk keverjük bele az olívaolajat, a joghurtot majd legvégül a citrom levét és a héját. Utolsó lépésben sóval és parmezánnal formáljuk az ízeket.
Miután a dresszingünk elkészült a már előző este fokhagymával bepácolt metélt csirkemell filét süssük le egy serpenyőben olívaolajon. Sóval és borssal ízesítsük s majd ha zsírjára pirult hagyjuk hűlni.
Míg a csirkemell metélt hűl, készítsük el a baguette-ből készült fokhagymás krutonokat. 7x7mm-es kockára daraboljuk a baguettet, majd felhevített olívaolajban forgassuk meg őket. Reszeljünk rá fokhagymát az ízek fokozása végett.
Most már csak egy dolog maradt hátra, hogy összehozzuk a négy főszereplőt egy tálban.
Szedjük leveleire a római salátát majd keverjük össze az ízesített metélt csirkemell filével. Locsoljuk meg a dresszinggel és gazdagítsuk fokhagymás krutonnal.
Szórjuk meg parmezán hánccsal és már fogyaszthatjuk is!

Bon appétit!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése